Categories
General

Ett familjeägt företag

Abus kransystem är ett företag med anrik historia som producerat kranar för produktion sedan 1965. Under dessa snar 60 åren har företaget fortsatt vara ett familjeägt bolag och är idag en av de ledande traverskran tillverkarna på den europeiska marknaden med en global försäljning inom service och försäljning. 

Företaget producerar och säljer olika traverskranar såsom ABUS lättraverssystem och kranar för tyngre materialhantering. Jag har fått möjligheten att besöka den stora fabriken i Tyskland och få en guidad rundtur med en anställd från Sverige som berättar hur processen ser ut för den svenska marknaden. 

I Sverige arbetar cirka 110 personer inom företaget och det finns ett väl etablerat återförsäljarnät från norr till söder. Företaget erbjuder inte bara en teknisk lösning av lyft utan har en stor portfölj av olika typer av kranar vilket ger kunden en stor trygghet genom att samarbeta med företaget. Det är viktigt för företaget att erbjuda hög kvalité till sina kunder internationellt och globalt och samtidigt ha ett rätt pris och korta leveranstider. Detta gör att relationen mellan kund och leverantör blir ännu bättre.

Under min vistelse i Tyskland fick jag ett strålande intryck utav hur produktion och företag i sin helhet. Deras kranar är verkligen att lita på, både till större projekt men också i mindre produktionshallar.

Om ni också är intresserade av hur företaget jobbar och hur produktion och produkt ser ut finns inspirerande Kranhaus att tillgå och besöka. Hit kan kunder och privata besökare boka in sig och få en helhetsförståelse om hur produkterna fungerar genom att själva få provköra kranar för stora och små projekt.